Breaking news

Schmidt accepteert schikkingsvoorstel KNVB en ontbreekt bij PSV

Balende ex-Ajacied via omweg naar Spanje:  De Boer zag het echt in me zitten

Balende ex-Ajacied via omweg naar Spanje: "De Boer zag het echt in me zitten"

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2016 om 07:43vr 22-01-2016 om 07:43

Als hij de medische keuring doorstaat, tekent Aras Özbiliz vrijdag een contract voor 4,5 jaar bij Besiktas. De oud-Ajacied speelt de komende maanden desondanks in de Primera Division in Spanje.

"Ik word direct verhuurd aan Rayo Vallecano, zodat ik veel aan spelen kan toekomen en in de zomer sterk terugkeer", zegt Özbiliz vrijdag in De Telegraaf. De 25-jarige aanvaller, die Ajax in 2012 verliet voor Kuban Krasnodar en nadien terechtkwam bij Spartak Moskou, mocht na een zware kruisbandblessure vertrekken bij zijn laatste club. "Spartak vond het beter dat onze wegen scheidden en opeens was Besiktas daar weer."

"De ontvangst hier was geweldig", vervolgt Özbiliz vanuit Istanbul. Dat hij een Armeniër is, maakt de fans ondanks de spanningen tussen Turkije en Armenië niets uit. "In het voetbal is dat geen probleem. Ik ben een voetballer en geen politicus", aldus de buitenspeler, die het nog steeds jammer vindt dat hij bij Ajax nooit echt is doorgebroken.

"Ik heb daar vijftien jaar gespeeld, dus Ajax is mijn club. Ik heb nog veel contact met Daley Blind, Vurnon Anita en Kenneth Vermeer. Frank de Boer zag het echt in me zitten, maar ik kreeg in 2012 de keuze te worden verhuurd of te vertrekken, waarna ik de eer aan mezelf hield. Helaas is er in Amsterdam nooit uitgekomen, wat er toch in bleek te zitten", stelt Özbiliz tot slot.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws