Van Gaal helpt verbannen Valdes voor absoluut spotprijsje aan nieuwe club

Van Gaal helpt verbannen Valdes voor absoluut spotprijsje aan nieuwe club

22-01-2016 08:00
4

Standard Luik haalt met Victor Valdes een speler met internationale allure binnen. De 34-jarige goalie heeft meer dan vijfhonderd wedstrijden op de teller en won zowat alles wat er te winnen valt. Financieel gezien heeft Standard het er ook nog eens goed van afgebracht.

Het was groot nieuws in België op donderdag, de opmerkelijke move van Standard. De Rouches waren al langer op zoek naar een nieuwe doelman. Uiteindelijk kwam Standard met Valdes op de proppen. Door de uitgaande transfers van onder meer Anthony Knockaert en Jelle Van Damme werd er budgettair ruimte gecreëerd.

Het Laatste Nieuws meldt dat Standard aan Manchester United een huursom van 500.000 euro moet betalen en de Britse topclub betaalt het loon van de Spanjaard, zo'n 4 miljoen per jaar, gewoon door. Financieel neemt de Luikse club dus geen risico met een doelman die geen wedstrijdritme heeft. Sinds een zware knieblessure in maart 2014 speelde Valdes slechts 106 minuten bij The Red Devils, mede door het feit dat hij werd verbannen door manager Louis van Gaal. Later deze week zal de medische keuring volgen in België.