Magistrale volley van Brits wonderkind gaat de wereld over: Was puur instinct

Magistrale volley van Brits wonderkind gaat de wereld over: "Was puur instinct"

24-01-2016 10:46
1

Tottenham Hotspur-middenvelder Dele Alli tekende zaterdagmiddag voor één van de mooiste goals van het seizoen. Tijdens het uitduel met Crystal Palace (3-1 winst voor Tottenham) volleyde de negentienjarige international fantastisch raak. 

Voetballiefhebbers uit binnen- en buitenland gingen op social media helemaal los na het zien van de wonderschone treffer van Alli. Ook Spurs-manager Mauricio Pochettino kon zijn ogen amper geloven. "Het was een fantastische, fantastische goal. Echt ongelooflijk", aldus de Argentijnse oefenmeester voor de camera van Sky Sports. "Het was puur instinct", vertelde de doelpuntenmaker zelf. "Ik had geen tijd om na te denken, ik schoot gewoon."

"Dit doelpunt gaat de komende dagen de hele wereld over - en terecht. Toen we Alli haalden, wisten we dat hij een speler is met ontzettend veel potentie", vervolgde Pochettino. "Maar het verrast ons ook om te zien hoeveel volwassenheid hij nu al in zijn spel legt. Het is geweldig om hem op het veld bezig te zien."

Alli speelde vorig seizoen nog bij MK Dons in de League One, het derde niveau van Engeland. Deze jaargang is hij uitgegroeid tot basisspeler van Spurs én maakte hij reeds zijn debuut voor Engeland.