AZ opgeschrikt door plotselinge transfer: Hij zou spelen tegen Feyenoord

AZ opgeschrikt door plotselinge transfer: "Hij zou spelen tegen Feyenoord"

24-01-2016 12:33
3

AZ was zeer verrast door het plotselinge vertrek van Mounir El Hamdaoui. De aanvaller gaat in Qatar, bij Umm-Salal SC, aan de slag en is per direct vertrokken. Trainer John van den Brom van AZ reageerde op de situatie.

"Ik was verrast, net als dat onze technische man Max Huiberts verrast was. Vooral omdat we vrijdag nog de tactische training hadden en niks van Mounir hoorden. Hij zou ook spelen tegen Feyenoord. Daarna is Mounir gebeld, want ik reed om 17:00 uur weg op de club, maar toen ging het snel. Aan de andere kant: we wisten van de afspraken tussen Mounir en de club", vertelt Van den Brom bij FOX Sports.

"Of het hem om het geld gaat? Dat moet je hem vragen. Ik denk van wel, als je naar de zandbak gaat. Dat weet jij net zo goed", vervolgt de trainer. "Hij tekende bij ons met de afspraak dat hij zou kunnen vertrekken als die mogelijkheid zich voordeed. We wisten het, maar het kwam wel als een verrassing. Er staat overigens wel een vergoeding tegenover, zeer zeker. Dat hebben we ook van tevoren afgesproken en die club was bereid het te betalen."

"Wij hebben eigenlijk hetzelfde met Stijn Wuytens gedaan, die ook een gelimiteerde transfersom in zijn contract had staan. Daar hebben we gebruik van gemaakt", bekent Van den Brom. Gaat hij nog de transfermarkt op? "We hebben nog een week. Ik ga niet zeggen dat er eentje bij gaat komen. We wisten dat we bijvoorbeeld het vertrek van Guus Hupperts konden opvangen en gaan deze week kijken wat we nog kunnen doen."