Hiddink: 'Hij kon zo doorlopen, hier is geen discussie over mogelijk'

Hiddink: 'Hij kon zo doorlopen, hier is geen discussie over mogelijk'

25-01-2016 12:51
9

Guus Hiddink is het niet eens met Arsène Wenger over de rode kaart van Per Mertesacker. Volgens de Fransman was het een zware straf, Hiddink zag echter geen enkele twijfel.

In de eerste helft leek Diego Costa door te breken en recht op het doel van Petr Cech af te gaan. Mertesacker voorkwam dat met een tackle en werd weggestuurd door Mark Clattenburg. Wenger vond die straf 'zwaar', Hiddink niet. "Nee, er was geen twijfel", aldus de Nederlander op de persconferentie. "Je kon zien dat het een prachtige steekbal van Fabregas was op Diego. Hij had zo door kunnen lopen naar Cech, maar werd onderuit gehaald."

"Het was duidelijk dat het een rode kaart was, geen discussie mogelijk, denk ik. Ik wil het graag nog een keer terugzien, dan kan ik er nog beter over oordelen. Maar van wat ik zag was de kaart terecht", aldus Hiddink, die begreep waarom Fabregas later in de wedstrijd geen strafschop kreeg. "Ik heb daar nog geen herhaling van gezien, maar ik kan begrijpen waarom die niet werd gegeven. Fair enough."