Dit was de middag: Sainsbury vertrekt per direct, Feyenoord bindt opvolger Hahn

Dit was de middag: Sainsbury vertrekt per direct, Feyenoord bindt opvolger Hahn

25-01-2016 18:00

In de rubriek 'Dit was de middag' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de middag tot 18:00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Feyenoord versterkt zich met Zweedse doelman
Feyenoord heeft Pär Hansson aangetrokken als nieuwe doelman. De Rotterdammers nemen de keeper transfervrij over van Helsingborgs IF als vervanger van de geblesseerde Warner Hahn. De Zweed tekent voor anderhalf jaar. Eric Gudde legt uit waarom.

Sainsbury verlaat PEC Zwolle per direct
Trent Sainsbury verruilt PEC Zwolle per direct voor Jiangsu Suning FC. De Australisch international tekent voor drie jaar bij de club uit China. Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp is deze overstap voor alle partijen een hele mooie overeenkomst.

Bruma langer bij PSV
Jeffrey Bruma en PSV hebben een akkoord bereikt over een verbintenis tot medio 2018. De partijen zijn al maanden in gesprek met elkaar over een nieuw contract. Volgende week zal het contract getekend worden. (De Telegraaf/Eindhovens Dagblad)

Interesse voor Van der Hoorn
Mike van der Hoorn aast op meer speelminuten en heeft de interesse van verschilllende clubs gewekt. Zowel in binnen- en buitenland is er interesse voor de Ajax-verdediger. Of Ajax Van der Hoorn wil laten gaan is nog zeer de vraag. (Ajax Showtime)

Ajax mist tweetal tegen Heracles
Frank de Boer moet het dinsdagavond tegen Heracles Almelo stellen zonder Davy Klaassen en Kenny Tete. Beide spelers zijn geblesseerd en daardoor niet in staat om mee te doen. Wie de vervangers zijn, is nog niet bekend.

Büttner op weg naar nieuwe club
Alexander Büttner verkast waarschijnlijk op korte termijn naar een andere club. De oud-Vitessenaar komt bij Dinamo Moskou niet meer aan spelen toe. Naar welke club Büttner vertrekt, is vooralsnog een mysterie. (Voetbal International)

Tete lang 'out' na operatie
Ajax schrok zich maandag rot bij nader onderzoek naar de blessure van Kenny Tete. De rechtsback staat tien tot twaalf weken buitenspel met een gescheurde enkelband. Hij moet onder het mes en wordt ook geholpen aan een andere kwaal.