'Waarom heeft Van Gaal hem niet gehaald? Koeman prikt door die onzin heen'

'Waarom heeft Van Gaal hem niet gehaald? Koeman prikt door die onzin heen'

26-01-2016 08:46
3

Manchester United had afgelopen zomer Charlie Austin moeten halen. Dat stelt Ian Holloway, voormalig manager van Blackpool, tegenover Sky Sports. Ronald Koeman haalde de spits onlangs met Southampton op bij Queens Park Rangers en Austin scoorde direct.

"Waarom is iedereen verrast? In de laatste achttien maanden heb ik, behoudens Harry Kane, geen betere spits dan Austin gezien in het Engelse voetbal. Hij scoorde achttien keer voor de hekkensluiter! Als je dat kan, moet je vrij speciaal zijn", stelt Holloway in gesprek met Sky Sports.

"Manchester United schiet nog geen deuk in een pakje boter. Waarom zijn zij niet voor hem gegaan? Ik zal je vertellen waarom. Austin is geen spetterende aankoop. Om de één of andere reden willen ze hem niet kopen. Sommige spelers zijn niet 'fraai' genoeg om te spelen voor sommige clubs. Dat stoort me", aldus de oud-manager.

"In ieder geval heeft Koeman het goed gedaan, hij prikt door al die onzin heen. Er is bijna geen verschil tussen Alan Shearer en Austin. Shearer ontwikkelde zichzelf misschien sneller in zijn eerste jaren, maar het zijn allebei ouderwetse spitsen van grote klasse", besluit Holloway.