In het kort: Koeman loost flop van 16 miljoen, Van Damme naar Verenigde Staten

In het kort: Koeman loost flop van 16 miljoen, Van Damme naar Verenigde Staten

26-01-2016 23:56
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Weer ophef in Italië
Het Italiaanse voetbal is in de ban van een nieuw fraudeschandaal. Deze keer speelt Napoli een hoofdrol. Aurelio De Laurentis, de voorzitter van de Italiaanse topclub, zou samen met enkele andere voorzitters in de Serie A, waaronder Adriano Galliani (AC Milan) en Claudio Lotito (SS Lazio) betrokken zijn bij het grote fraudeschandaal, met Ezequiel Lavezzi (inmiddels Paris Saint-Germain) als grote spil. In totaal zouden maar liefst 35 clubs in het netwerk zitten.

Van Damme naar de VS
Jelle van Damme zet zijn carrière voort in de Verenigde Staten. De 32-jarige Belg heeft een contract getekend bij LA Galaxy. Dat maakt de Major League Soccer-club bekend op zijn website. De oud-Ajacied komt over van Standard Luik, waar hij de afgelopen vier seizoenen actief was. "Jelle is een ervaren en getalenteerde verdediger die onze verdediging komt versterken", jubelt coach Bruce Arena. Van Damme was van 2001 tot 2004 actief voor Ajax.

Koeman verhuurt flop
Gaston Ramirez speelt de rest van het seizoen voor Middlesbrough. De koploper van het Championship huurt de aanvallende middenvelder van Southampton, waar hij niet kon rekenen op speelminuten. Ronald Koeman gunde Ramirez uiteindelijk vijf optredens dit seizoen. In 2012 legde Southampton nog zestien miljoen euro neer voor de Uruguayaan, die zich in Engeland – mede door blessures – ontwikkelde tot miskoop.

Operatie Tete geslaagd
Ajax heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de enkeloperatie van Kenny Tete succesvol is verlopen. De rechtsback liep afgelopen zaterdag een blessure op tijdens het duel met Vitesse. Zijn gescheurde enkelband is dinsdag gehecht. Tete is tien á twaalf weken uit de roulatie. De komende twee weken zit hij in het gips. 

Dramatisch debuut voor NAC-speler
Het basisdebuut van Jesse van Bezooijen is dramatisch verlopen. De jonge verdediger van NAC Breda heeft maandagavond tegen Jong Ajax zijn achillespees afgescheurd. De Jupiler League-formatie maakt dinsdag bekend dat Van Bezooijen nu een revalidatieperiode van zes tot negen maanden te wachten staat. 

PSV krijgt goed nieuws over Lestienne
Nader onderzoek naar de kuitblessure van Maxime Lestienne heeft uitgewezen dat de kwetsuur van de Belgische vleugelaanvaller meevalt. Dat laat PSV dinsdag weten via de officiële kanalen. Gevreesd werd dat Lestienne voorlopig uit de roulatie zou zijn. De buitenspeler kwam in 2016 nog niet in actie voor de nummer twee van de Eredivisie. 

Cambuur voorlopig zonder Bakker
SC Cambuur moet het hoogstwaarschijnlijk enkele weken stellen zonder Erik Bakker. De middenvelder raakte afgelopen zondag, tijdens het competitieduel met ADO Den Haag (2-1 nederlaag), geblesseerd aan zijn enkel. Aanstaande vrijdag wordt de middenvelder nader onderzocht. Daarna hoopt Cambuur te weten hoelang Bakker niet inzetbaar is. 

Tottenham vreest lange absentie
De kans bestaat dat Tottenham Hotspur lange tijd niet kan beschikken over Jan Vertonghen. De Premier League-grootmacht meldt dinsdag dat de Belgische verdediger een mediale band van zijn knie beschadigd heeft. Vertonghen liep die blessure zaterdagmiddag tijdens het treffen met Crystal Palace op. Tottenham hoopt snel te weten wat de exacte ernst is van de blessure.