Gemoederen lopen hoog op: Costa gaat tekeer alsof zijn benen zijn afgesneden

Gemoederen lopen hoog op: "Costa gaat tekeer alsof zijn benen zijn afgesneden"

26-01-2016 17:18
7

De rode kaart die Per Mertesacker zondag kreeg in het duel tussen Arsenal en Chelsea houdt de gemoederen nog altijd bezig. Voormalig Arsenal-voorzitter Peter Hill-Wood heeft uitgehaald naar Diego Costa, die zich zou hebben laten vallen.

Mertesacker werd na achttien minuten van het veld gestuurd in de stadsderby (0-1), omdat hij de doorgebroken Costa tackelde. Het is echter de vraag of de Spaanse aanvaller werd geraakt. "Hij is een notoire valsspeler en komt er nog mee weg ook", reageert Hill-Wood tegenover The Daily Star. "Ik denk dat hij met opzet voor Mertesacker ging lopen, die hem nauwelijks raakte."

"Toch rolt Costa heen en weer alsof zijn benen zijn afgesneden", gaat de oud-voorzitter verder. "Zodra de rode kaart is gegeven, gaat het opeens weer goed met hem. Ik vind dat de scheidsrechter hem had moeten wegsturen vanwege een schwalbe. Ik vind het heel storend, schaamteloos zelfs." Uitgerekend Costa maakte niet veel later het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ook Arsène Wenger hekelde het gedrag van de Spanjaard. "Ik denk dat Arsène zich nog heeft ingehouden, want hij moet furieus zijn geweest. Maar als hij te veel zegt wordt hij bestraft door de FA", besluit Hill-Wood, die van 1982 tot 2013 preses was van Arsenal. Volgens Chelsea-manager Guus Hiddink was de rode kaart overigens wel terecht.