Willem II geeft zekere zege uit handen door doelpunt in 94e minuut

Willem II geeft zekere zege uit handen door doelpunt in 94e minuut

26-01-2016 20:23
8

Willem II en FC Groningen blijven wachten op hun eerste zege in 2016. De twee clubs, die slecht zijn begonnen aan de tweede seizoenshelft, speelden in extremis met 1-1 gelijk.

Een doelpunt van Dries Wuytens leek lange tijd voldoende om de drie punten in het Koning Willem II Stadion te houden, maar Groningen kwam in 94e minuut op gelijke hoogte. Hedwiges Maduro poetste de openingstreffer van Dries Wuytens weg uit een corner, nota bene de specialiteit van Willem II.

De Tilburgers scoorden immers al zeven keer uit een hoekschop dit seizoen, het meeste van alle clubs in de Eredivisie. Dinsdagavond kwam daar nog een bij. Wuytens werkte de bal ogenschijnlijk met zijn achterwerk achter Groningen-doelman Padt. Ondanks alle hectiek in de slotfase, slaagden beide clubs er dinsdagavond niet in om het publiek te vermaken. Willem II liet met afstand de meeste kansen liggen.

Door het gelijkspel klimmen de Tilburgers, overigens opnieuw zonder Ajax-huurling Richairo Zivkovic, naar de dertiende plek in de Eredivisie, met negentien punten uit twintig wedstrijden. Groningen wacht dus ook nog steeds op de smaak van de eerste overwinning. De teller staat op 28 punten en de plek in het linkerrijtje komt langzaam in het geding.