Oude bekende van Ajax wordt ploeggenoot van Gerrard: We zijn blij

Oude bekende van Ajax wordt ploeggenoot van Gerrard: "We zijn blij"

26-01-2016 22:06

Jelle van Damme zet zijn carrière voort in de Verenigde Staten. De 32-jarige Belg heeft een verbintenis getekend bij LA Galaxy. Dat maakt de Major League Soccer-club bekend op de website. De oud-Ajacied komt over van Standard Luik, waar hij de afgelopen vier seizoenen actief was.

De Amerikanen zijn blij met de komst van de vleugelverdediger. "Jelle is een ervaren en getalenteerde verdediger die onze verdediging komt versterken", zegt coach Bruce Arena op het digitale thuis van de club. "Op het hoogste niveau heeft hij veel ervaring. We zijn blij dat we hem mogen verwelkomen." Door de komst van Ashley Cole, gaat Van Damme zich richten op een plek in het hart van de verdediging.

Van Damme was van 2001 tot 2004 actief voor Ajax. De Belg vertrok na zijn periode in Amsterdam naar het Engelse Southampton. Via Werder Bremen, RSC Anderlecht en Wolverhampton kwam hij terecht bij Standard Luik. Bij LA Galaxy wordt Van Damme collega van onder andere Steven Gerrard, Giovanni dos Santos en Robbie Keane.