107-voudig international van Engeland met imponerend CV aan de slag in de VS

107-voudig international van Engeland met imponerend CV aan de slag in de VS

27-01-2016 17:27
2

Ashley Cole zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. LA Galaxy maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat de 35-jarige vleugelverdediger een contract heeft getekend bij de Major League Soccer-formatie. 

De laatste werkgever van Cole was AS Roma. Daar speelde hij tussen 2014 en januari 2016. Twee weken geleden besloten Cole en Roma het contract van de 107-voudig international van Engeland per direct te verscheuren. Al maanden gingen er geruchten over een aanstaande overstap van de Brit naar de Amerikaanse competitie. Nu is zijn transfer naar LA Galaxy dus definitief. 

Cole debuteerde in 1998 in de Premier League namens Arsenal. Met The Gunners won de linksback onder meer tweemaal de Premier League en driemaal de FA Cup. In 2006 volgde er een controversiële overstap naar Chelsea.

Bij de stadgenoot van Arsenal ging Cole verder met het veroveren van prijzen. Met Chelsea won hij de landstitel, viermaal de FA Cup, de Champions League én de Europa League. Zijn overstap naar Roma in 2014 liep uit op een flop. In Italië kwam Cole amper aan spelen toe. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s