FC Groningen raakt basisspeler kwijt: club bereikt akkoord met Amerikanen

FC Groningen raakt basisspeler kwijt: club bereikt akkoord met Amerikanen

29-01-2016 12:30
18

FC Groningen heeft met Chicago Fire overeenstemming bereikt over de transfer van Johan Kappelhof. De 25-jarige verdediger annex middenvelder reist binnenkort af naar de Verenigde Staten om tot een akkoord te komen met de club uit de Major League Soccer.  

Dat meldt Groningen via de officiële kanalen. Kappelhof staat sinds medio 2011 onder contract in de Euroborg. Destijds kwam de geboren Amsterdammer over uit het belofenelftal van Ajax. In zijn eerste seizoenen speelde hij vooral als rechtsback. Vanwege de doorbraak van Hans Hateboer wordt Kappelhof tegenwoordig ook vaak op andere posities geposteerd. Zo speelde hij afgelopen dinsdag tegen Willem II (1-1) als controleur. 

De rechtspoot doet zaterdag niet meer mee tegen PEC Zwolle, zo laat de Trots van het Noorden weten. In totaal speelde Kappelhof 150 officiële duels voor Groningen. Afgelopen seizoen veroverde hij met de formatie van trainer Erwin van de Looi de KNVB Beker. Zijn contract liep nog anderhalf jaar door. Chicago Fire betaalt een niet nader genoemd bedrag aan Groningen om de verbintenis af te kopen.