Pato keert officieel terug in Europa en tekent huurcontract in Premier League

Pato keert officieel terug in Europa en tekent huurcontract in Premier League

29-01-2016 22:30
11

Chelsea heeft de huurtransfer van Alexandre Pato definitief beklonken. De Braziliaanse spits komt over van het Braziliaanse Corinthians en maakt het seizoen af bij de ploeg van trainer Guus Hiddink.

Pato werd vrijdagavond officieel gepresenteerd door Chelsea en is in de wolken met zijn tijdelijke overgang naar Engeland. "Ik ben zo blij dat ik voor Chelsea heb getekend", glundert de Braziliaan. "Dit is een droom voor mij. Ik kijk er erg naar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en te leren kennen en kan niet wachten om te spelen. Ik dank Chelsea voor haar steun en hopelijk kan ik het vertrouwen terugbetalen aan de fans."

Wedden

Meer odds

Voor Pato is zijn transfer naar Chelsea een terugkeer in Europa. De spits gold in het verleden als een van de grootste talenten van het continent, toen hij nog in dienst van AC Milan was. Door verschillende omstandigheden kon Pato de hoge verwachtingen echter nooit helemaal waarmaken, waarna hij in 2013 terugkeerde bij Corinthians. Ook kwam de aanvaller 27 keer voor het Braziliaanse elftal uit, waarin hij tienmaal scoorde.