LIVE-discussie: PSV-huurling direct als spits in beladen derby tegen 'Messi'

LIVE-discussie: PSV-huurling direct als spits in beladen derby tegen 'Messi'

31-01-2016 13:25
3

Rai Vloet begint direct als spits in de basis bij SC Cambuur. De huurling van PSV is normaliter aanvallende middenvelder, maar kan ook als aanvaller uit de voeten. Hij moet het gelijk waarmaken, in de wedstrijd van het jaar, tegen sc Heerenveen.

Aan de beladen derby ging een dramatisch incident vooraf, want op de afsluitende training van Cambuur ontplofte een vuurwerkbom op het moment dat een vrouwelijke steward het stuk vuurwerk wilde weghalen van het veld. Zij liep zware verwondingen op aan haar voet en werd direct geopereerd in het ziekenhuis.

Het was een smet op de voorbereiding van Cambuur, dat het al erg moeilijk heeft in de Eredivisie. Het verschil met hekkensluiter De Graafschap is nog twee punten. Henk de Jong, trainer van Cambuur, hoopt dat Vloet het verschil gaat maken. Foppe de Haan, coach van Heerenveen, stelt Arber Zeneli op. Hij heeft de bijnaam 'Messi' en liet tegen Feyenoord af en toe leuke dingen zien. Henk Veerman krijgt in de spits de voorkeur boven Mitchell te Vrede.

Opstellingen
SC Cambuur: Nienhuis; Peersman, Lachman, Van der Laan, Vytas; Overgoor, Van de Streek, Byrne; Rosheuvel, Vloet en Houtkoop.

sc Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Otigba, Van Aken, Marzo; Thorsby, Van den Berg, Cavlan; Zeneli, Veerman en Larsson.

Klik hier om de wedstrijd via ons Matchcenter te volgen!

Gaat Cambuur overwinnen in de Friese derby met Heerenveen? Reageer hieronder...