Verhoek kijkt ogen uit na Feyenoord-vertrek: Jongens van wereldniveau

Verhoek kijkt ogen uit na Feyenoord-vertrek: "Jongens van wereldniveau"

Gepubliceerd: zondag 31 januari 2016 om 13:38zo 31-01-2016 om 13:38

Wesley Verhoek is één van de Feyenoorders die vertrok wegens een gebrek aan perspectief. De 29-jarige aanvaller verkaste uit Rotterdam om een jaar op huurbasis voor Go Ahead Eagles te spelen. Nu speelt Verhoek voor FC Pune City uit India. De verschillen zijn enorm.

"Je zet alles op een rijtje en dan heb je keuzes uit wat clubs. Daarmee zijn we in gesprek gegaan", aldus Verhoek bij De Tafel van Kees. "Een groot deel daarvan valt af, uiteindelijk moet je keuzes maken. We hebben gekozen om dit avontuur aan te gaan. Het niveau is heel verschillend. Ik speelde met jongens van wereldniveau. Die spelen lachend mee in de Eredivisie."

Eén van de redenen om voor India te kiezen, is de cultuur. "Ik koos voor het avontuur, hoe die bevolking is, hoe het land is", vervolgt de 29-jarige aanvaller. "Het is een hele openbaring geweest. Die mensen hebben daar echt niets. Maar ze zijn zo gelukkig omdat ze met elkaar zijn. Dat is het belangrijkste voor ze. Ik ben op scholen geweest waar 25 kinderen achter een bal en een stok aanrennen, dat is het enige dat ze hebben."

"Hier zijn ze met een PlayStation en een iPad nóg niet tevreden. Dan zijn ze weer chagrijnig als je de iPad afpakt. Die generatiekloof is verschrikkelijk groot", weet Verhoek.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws