Van Bronckhorst verrast met Feyenoord-basis: Veel met hem gebeurd

Van Bronckhorst verrast met Feyenoord-basis: "Veel met hem gebeurd"

31-01-2016 13:57
4

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft flink ingegrepen voor het thuisduel met ADO Den Haag. De oefenmeester kiest voor Dirk Kuyt als vervanger van spits Michiel Kramer en stelt Sven van Beek en Anass Achahbar niet op.

Eric Botteghin begint weer in de basis. "Hij is weer fit, ook al heeft hij een aantal weken gemist. Door de kwaliteiten die hij heeft hebben wij er een goed gevoel bij en besloten hem op te stellen", aldus Van Bronckhorst tegenover FOX Sports.

De trainer stelt Sven van Beek niet op en Jan-Arie van der Heijden wel. "Terence Kongolo is terug als linksback en ik kies voor het koppeltje Jan-Arie en Eric met rechts Rick Karsdorp. Ik kijk dan naar hoe een speler in zijn vel zit. Met Sven is er veel gebeurd de afgelopen weken, daarom start deze achterhoede."

De voorhoede bestaat uit Bilal Basacicoglu, Kuyt en Eljero Elia. "Michiel Kramer heeft nog niet kunnen trainen en is geen optie voor vandaag", vervolgt de coach. "Zo zijn er heel veel afwegingen die je moet maken. Hoe zitten spelers in hun vel? Wat is je tactische aanpak? Aan de hand daarvan kom je tot de beste elf."

Het credo voor Feyenoord is winnen. "We moeten op zoek naar de goal, het is zaak uit deze situatie te komen. Daar moeten we hard voor werken. (...) Een maand geleden stonden we er nog heel goed voor en nu is het heel anders." Feyenoord verloor al viermaal op rij. "Ik denk niet aan die vijfde", besluit Gio.