Feyenoord reageert met afschuw op doodsbedreiging en gaat spelers beveiligen

Feyenoord reageert met afschuw op doodsbedreiging en gaat spelers beveiligen

01-02-2016 09:49
9

Feyenoord vindt het afschuwelijk wat er gebeurd is rond Marko Vejinovic. De middenvelder is zaterdagnacht bedreigd door 'fans' van de Rotterdammers. Het ging om ernstige bedreigingen, naar verluidt om doodsbedreigingen. Feyenoord gaat spelers nu beveiligen, meldt De Telegraaf.

"Schandalig en dieptriest. Verschrikkelijk en echt om ziedend over te worden", reageert algemeen directeur Eric Gudde op de clubsite. "Voor mij zijn dit geen Feyenoord-supporters." Hij is blij dat er zeven verdachten zijn aangehouden. "Voor deze mensen, die nu wellicht zullen roepen dat het een uit de hand gelopen grap is en dat ze er spijt van hebben, heb ik geen enkel respect. Of het praktisch uitvoerbaar is weet ik niet, maar voor lieden waarvan bewezen wordt dat ze dit hebben gedaan, geldt wat mij betreft dat ze nooit meer het stadion in komen."

Feyenoord gaat spelers nu beveiligen. Niet alleen Vejinovic werd bedreigd, ook Michiel Kramer werd lastiggevallen, maar hield dat stil. Vejinovic heeft bij de politie aangifte gedaan. De club gaat er nu voor zorgen dat de beveiliging rond het trainingsveld en het stadion wordt opgeschroefd. Mogelijk geldt dat ook voor de privésituatie van de spelers.