'Ajax kan met deadline in zicht afscheid nemen van totale mislukking'

'Ajax kan met deadline in zicht afscheid nemen van totale mislukking'

01-02-2016 18:46
25

De kans is aanwezig dat Ajax in de sloturen van de winterse transferperiode afscheid neemt van Yaya Sanogo. De Franse flop is naar verluidt op weg naar Charlton Athletic.

Een journalist van de doorgaans goed ingevoerde BBC meldt dat maandagavond op Twitter. Charlton bekijkt op dit moment de mogelijkheid om Sanogo tot het einde van het seizoen te huren van Arsenal, wat zou betekenen dat Ajax hem op de valreep 'moet' laten gaan.

Wedden

Meer odds

De 23-jarige Sanogo wordt in principe tot en met het einde van het seizoen gehuurd door Ajax, maar in Amsterdam lijkt hij afgeschreven. Frank de Boer kan al vrijwel het hele seizoen geen beroep doen op de aanvaller, die zéér blessuregevoelig is en blijft kwakkelen met pijntjes en een gebrek aan fitheid. Hij komt dan ook nauwelijks aan spelen toe.

Charlton lijkt echter wél brood te zien in Sanogo. De nummer 23 van het Championship liet eerder op de maandag twee aanvallers gaan (Ricardo Vaz Te en Franck Moussa) en kan vers bloed dus goed gebruiken. Naast Sanogo staat ook de door Arsenal aan West Bromwich Albion verhuurde Serge Gnabry op het verlanglijstje.