BILD maakt exorbitant City-salaris van Guardiola wereldkundig

BILD maakt exorbitant City-salaris van Guardiola wereldkundig

01-02-2016 19:34
9

Manchester City heeft volgend seizoen droomkandidaat Josep Guardiola voor de groep staan. Om dat voor elkaar te krijgen moet de club wel diep in de buidel tasten.

De Spaanse succescoach, nu nog werkzaam bij Bayern München, krijgt volgens BILD een jaarsalaris van 25 miljoen euro in het Etihad Stadium. Guardiola krijgt in het Noorden van Engeland een driejarige verbintenis, waarin hij dus 75 miljoen euro verdient, exclusief winstpremies.

Wedden

Meer odds

Guardiola en City voerden de afgelopen weken gesprekken die uiteindelijk leiden tot de samenwerking. Manchester United heeft volgens Sky Sports geen poging meer gewaagd om Pep naar Old Trafford te halen. De club zou via bronnen rond Guardiola al vernomen hebben dat City op pole position stond en zag de bui al hangen.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp vindt het mooi dat Guardiola, na Spanje en Duitsland, nu ook Engeland aandoet. "Hij is een van de beste trainers ter wereld. Pep heeft alles in Spanje gewonnen, bijna alles in Duitsland gewonnen en zal ook alles in Engeland willen winnen."