Boilesen hakt knoop door: Het gaat niet alleen om komende maanden

Boilesen hakt knoop door: "Het gaat niet alleen om komende maanden"

Gepubliceerd: maandag 1 februari 2016 om 20:25ma 01-02-2016 om 20:25

Nicolai Boilesen dient zijn contract bij Ajax uit en vertrekt komende zomer transfervrij bij de club. De linksback bevestigt aan het Deense TV2 dat hij geen nieuwe club meer gaat vinden deze transferperiode.

Ajax hoopte dat Boilesen deze maand 'ja' zou zeggen tegen een nieuw avontuur, maar komt bedrogen uit. Boilesen bleek kieskeurig en was niet bereid om overal op in te gaan. De 23-jarige speler is al het hele seizoen buiten beeld, maar blijft toch kritisch in de zoektocht naar een nieuw onderkomen.

"Natuurlijk had ik graag de juiste club gevonden, maar het gaat hier wel om mijn carrière en niet alleen om de komende maanden", zegt hij in de Deense pers. "De competitie in Nederland eindigt eind mei, dus het is eigenlijk maar drie maanden vanaf nu. Ik ben pas 23 jaar en denk aan de lange termijn. Als je in paniek raakt, maak je misschien de verkeerde keuze."

De afgelopen weken waren er wel degelijk clubs die Boilesen wilden strikken. "Namen kan ik uiteraard niet noemen. Het waren financieel aantrekkelijke aanbiedingen, maar geld heeft niet mijn hoogste prioriteit. Dat is het nooit geweest", aldus Boilesen, die in juli transfervrij is. "Dat is absoluut een voordeel. Het geeft rust. Je bent niet meer afhankelijk van Ajax. Dan kan ik de perfecte club vinden waar ik sportief de juiste uitdaging heb."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws