Dauda per direct weg bij Vitesse: Hij was onze eerste keuze

Dauda per direct weg bij Vitesse: "Hij was onze eerste keuze"

01-02-2016 21:25
2

Vitesse heeft zich vlak voor de deadline ontdaan van Abiola Dauda. De 27-jarige Nigeriaan vertrekt op huurbasis naar het Schotse Hearth of Midlothian. Dat bevestigt de Schotse club maandag.

Dauda was in de ploeg van Peter Maas en voorheen Peter Bosz niet zeker van een basisplaats. Dit seizoen kwam hij tot elf Eredivisie-optredens, voornamelijk als invaller. Drie keer scoorde hij voor de Arnhemmers. Vorig jaar deed hij het met zes doelpunten uit zestien wedstrijden iets beter.

Bij Heart, de huidige nummer drie van de Schotse competitie, krijgt hij wél eerste elftal-voetbal, zo lijkt het. Trainer Robbie Neilson is blij dat hij versterking heeft gevonden. "Geweldig dat we Abiola hebben vastgelegd. Hij heeft een goede reputatie en was onze eerste keuze begin deze maand. We dachten dat het er niet meer van zou komen, maar het kon toch nog ineens. Geweldig dat we hem hier hebben gekregen."

"Hij heeft snelheid, kracht en ik weet zeker dat hij gaat scoren. De fans zullen een speler van topkwaliteit zien", aldus Neilson. Dauda speelde sinds de zomer van 2014 voor Vitesse, dat hem overnam van Rode Ster Belgrado. Eerder droeg hij het shirt van het Zweedse Kalmar FF.

Vitesse-directeur Mo Allach verduidelijkt op de clubsite de verhuur van Dauda. "We hebben besloten om Abiola te verhuren zodat hij in Schotland wedstrijdminuten kan maken. Binnen onze huidige selectie hebben we voldoende mogelijkheden in de aanvalslinie om zijn tijdelijke vertrek goed op te vangen. Abiola heeft nog een doorlopend contract, dus we hopen dat hij volgend jaar met de nodige bagage vanuit de Schotse competitie weer in Arnhem aansluit."