AZ'er speelde met Memphis, Vilhena en Boëtius: Dat zorgde wel voor twijfel

AZ'er speelde met Memphis, Vilhena en Boëtius: "Dat zorgde wel voor twijfel"

03-02-2016 16:07
1

Joris van Overeem was afgelopen seizoen een lichtpuntje in het 'degradatieseizoen' van FC Dordrecht en trekt die lijn vrolijk door bij AZ. De middenvelder stond altijd al te boek als een groot talent, maar werd nooit echt opgemerkt.

"Ik was eigenlijk altijd wel onderdeel van de nationale jeugdteams. Toen Oranje Onder-17 in 2011 Europees kampioen werd, zat ik er al bij", vertelt Van Overeem aan Voetbal International. "Weliswaar op de bank, maar toch... De lichting Memphis, Vilhena, Kongolo, Ebecilio. Alleen was ik in die tijd nog echt een jochie, een klein middenveldertje dat qua fysiek wel wat tekort kwam in vergelijking met de rest."

Terwijl Memphis, Vilhena en Boëtius debuteerden in de Eredivisie, speelde Van Overeem in de AZ-beloften. "Ja, dat zorgde wel voor twijfel. Zij gingen hard, ik brak maar niet door. Was lastig. Ik trainde mee bij het eerste van AZ, maar had het gevoel dat ik werd tegengehouden. Alleen: als ik nu terug kijk, was ik er misschien ook wel niet klaar voor. Blijkbaar had ik een omweg nodig en moest ik de regie over mijn toekomst in eigen hand nemen", besluit de 21-jarige middenvelder.