De Boer kijkt naar aartsrivaal: Dan zouden we ze misschien weg kunnen tikken

De Boer kijkt naar aartsrivaal: "Dan zouden we ze misschien weg kunnen tikken"

03-02-2016 17:35
16

Ajax-trainer Frank de Boer kan met vertrouwen toewerken naar De Klassieker van zondag. Dat komt niet in de laatste plaats door de huidige crisis bij Feyenoord, dat al vijf duels op rij verloor.

Hoewel Ajax afgelopen weekeinde zelf bij Roda JC (2-2) een tegenslag te verwerken kreeg in de titelstrijd, valt dat in het niet bij de sportieve malaise in Rotterdam. "Gezien het personeel dat ze hebben is het verbazingwekkend dat het zo gaat", zegt De Boer op het clubkanaal over de aartsrivaal. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar vijf is natuurlijk ongekend. Dat hebben zij ook nog nooit meegemaakt."

"Het is een hele nieuwe situatie. Ze proberen het kantelpunt te vinden en dat komt steeds dichterbij. Laten we hopen dat het in ieder geval niet zondag is", gaat De Boer verder. "Je weet niet of het een voordeel voor ons is dat zij nu zo presteren."

"Als zij in goeden doen zijn, willen ze waarschijnlijk vooruit spelen en zouden we ze misschien weg kunnen tikken. Nu gaan ze misschien juist heel gegroepeerd spelen en wachten ze op die ene kans. Als wij dan niet zuiver of creatief genoeg zijn, krijg je weer een lastige wedstrijd. Het is altijd heel lastig te voorspellen."

In De Klassieker komen bovendien speciale krachten los, weet ook De Boer. "Juist die krachten hebben we ontbeerd in de laatste wedstrijden, waarin het wat te plichtmatig was. Laten we hopen dat er iets fantastisch naar boven komt bij die jongens."