BBC: Manchester United opent gesprekken met beoogde opvolger Van Gaal

BBC: Manchester United opent gesprekken met beoogde opvolger Van Gaal

05-02-2016 23:18
13

Manchester United heeft de gesprekken met de vertegenwoordigers van José Mourinho geopend. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Britse omroep BBC. De 53-jarige Portugees moet de opvolger worden van Louis van Gaal op Old Trafford.

Hoewel er nog geen akkoord is bereikt, zijn de partijen wel degelijk in onderhandeling, weet de BBC. Manchester United wil komende zomer afscheid nemen van Van Gaal, één jaar eerder dan gepland. De Nederlandse manager krijgt zijn ploeg maar niet aan de praat, al leek er dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Stoke City (3-0) eindelijk verbetering zichtbaar.

Mourinho ziet een dienstverband bij Manchester United meer dan zitten. Hij werd in december aan de kant gezet bij Chelsea, nadat hij een desastreuze competitiestart had beleefd met de regerend landskampioen. Mourinho moet het antwoord worden van Manchester United op Pep Guardiola, die bij rivaal en stadgenoot Manchester City aan de slag gaat.

De Portugees en Spanjaard botsten in het verleden veelvuldig als coaches van Real Madrid en FC Barcelona. Mocht de deal met Mourinho onverhoopt afketsen, dan lijkt Ryan Giggs het alternatief. De huidige assistent speelde zijn gehele carrière in Manchester. Een samenwerking met Mourinho zou hij echter niet zien zitten.