Groenendijk met lege handen: Maar het was geen denderende wedstrijd

Groenendijk met lege handen: "Maar het was geen denderende wedstrijd"

05-02-2016 23:54

Fons Groenendijk kon vrijdagavond moeilijk tevreden zijn met de doelpuntloze remise tegen Willem II. De trainer van Excelsior zag dat zijn ploeg de beste kansen kreeg, maar faalde in de afwerking.

"Als er een ploeg had moeten winnen, dan denk ik dat wij dat zijn. Het voelt wel alsof ik hier met lege handen sta, maar het was geen denderende wedstrijd", concludeerde Groenendijk in gesprek met FOX Sports. Excelsior scoorde na de winterstop pas één keer in vijf duels. Een verklaring voor die lage productie heeft de coach niet. "Dat is ongrijpbaar."

"In een wedstrijd komt er toch een bepaalde druk bij kijken. Het is anders dan op het trainingsveld, waar ik de ballen er wel in zie vliegen", vervolgt Groenendijk. "Het is positief dat we weinig weg hebben gegeven en wel kansen hebben gecreëerd." De beste mogelijkheid was voor Brandley Kuwas, die echter op de uitgekomen Willem II-doelman Kostas Lamprou stuitte.

"Het was een goede actie, maar het zat niet mee vandaag", stelde de aanvaller vast. "We hebben gestreden en kwamen er regelmatig goed uit, maar de laatste tijd zit het niet mee. Soms zit het mee, soms zit het tegen." Door de remise blijven de Kralingers op de zestiende plaats steken in de Eredivisie.