Premier League-sprookje in de maak na megastunt Leicester in Manchester

06-02-2016 15:37
18

Leicester City lijkt af te stevenen op een stunt van ongekende proporties. De koploper van de Premier League won zaterdagmiddag met 3-1 van achtervolger Manchester City. Met nog dertien wedstrijden te gaan is het gat met de nummer twee van de ranglijst nu opgelopen tot zes punten. De stuntploeg van Claudio Ranieri mag gaan dromen van de landstitel.

Thuisploeg Manchester City hoopte in eigen huis af te rekenen met de lijstaanvoerder, maar dat liep even anders. The Foxes kwamen binnen enkele minuten op voorsprong. Het was verdediger Robert Huth die na een frommelsituatie de trekker overhaalde: 0-1.

The Citizens gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Leicester dat na rust wéér scoorde. Riyhad Mahrez soleerde door de defensie en liet Joe Hart kansloos met een fraai schot. Het was voor de Algerijnse linkspoot al zijn al zijn veertiende treffer van het seizoen. Opnieuw Huth zorgde in de zestigste minuut met een geplaatste kopbal voor de definitieve beslissing. De late treffer van Sergio Agüero was slechts voor de statistieken.

Leicester heeft nu 53 punten uit 25 duels. City volgt met 47 punten. Tottenham Hotspur kan later op de dag op 48 punten komen. Dan moet die ploeg in eigen huis nog wel winnen van Watford. Ook Arsenal kan morgen het gat verkleinen. The Gunners gaan op bezoek bij Bournemouth.