De Boer: Zijn fysieke gesteldheid niet goed genoeg voor het hoogste niveau

De Boer: "Zijn fysieke gesteldheid niet goed genoeg voor het hoogste niveau"

09-02-2016 07:51
5

Ajax-trainer Frank de Boer haalde afgelopen zomer John Heitinga terug naar Ajax. Die keuze pakte niet goed uit, want de verdediger nam onlangs vroegtijdig afscheid. Het levert wat problemen in de achterhoede op, die De Boer mogelijk met jeugdspelers moet oplossen.

"De fysieke gesteldheid van Heitinga is in mijn ogen niet goed genoeg voor het hoogste niveau", zegt De Boer in gesprek met Peptalk. "Natuurlijk hebben wij hem getest, de dokter had er ook zeer grote twijfels over. Maar hij speelde de laatste wedstrijden in de Duitse competitie. We hoopten dat het goed zou komen, uiteindelijk is dat niet gelukt. Ook wisten we dat we goed bezet waren op die positie achterin. We hadden gehoopt dat hij af en toe voor de verdediging kon spelen. Jammer genoeg is dat niet gelukt."

Door het wegvallen van Heitinga en de blessures van Kenny Tete en Jaïro Riedewald heeft De Boer nu een probleem achterin. "We hadden acht verdedigers, daar zijn er nog vijf van over. In de jeugd lopen nog wel wat backs en het centraal duo kan ook wel. Nu denk je dat het lastig wordt, maar misschien moet je ze gewoon de kans geven en verrassen ze je", kijkt De Boer vooruit. Hij noemt ook drie namen. "Owusu, Verbruggen en Warmerdam, die het vrij aardig doet en aanvoerder is van Jong Ajax."