Kazim ontketent concurrentiestrijd: Maar ik wil mijn shirtje niet inleveren

Kazim ontketent concurrentiestrijd: "Maar ik wil mijn shirtje niet inleveren"

09-02-2016 10:38
3

Celtic-aanvaller Leigh Griffiths verheugt zich op de samenwerking met Colin Kazim-Richards. De Turkse spits vertrok met de nodige controverse bij Feyenoord en zorgde ook in zijn eerste weken in Glasgow al voor ophef.

Tijdens zijn debuut tegen Aberdeen vorige week ging Kazim op de voet van een tegenstander staan. Een paar dagen later maakte hij zijn eerste doelpunt voor Celtic in een bekerduel met East Kilbride. In Schotland hebben ze inmiddels ook ontdekt dat de 29-jarige spits altijd op het randje speelt. "Dat kun je wel zeggen", stelt Griffiths in gesprek met The Express.

"Maar dat is iets dat je niet uit zijn spel wilt halen, want dan zou hij niet dezelfde speler zijn", gaat de Schot verder. Hij ziet een samenwerking met Kazim wel zitten. "Als we met twee spitsen spelen, trekt hij de sterke centrale verdedigers naar zich toe. Hij houdt van de fysieke gevechten, terwijl ik meer de ruimte zoek achter de verdediging."

Voorlopig kiest Celtic-coach Ronny Deila nog regelmatig voor een systeem met één centrale spits, waardoor Griffiths en Kazim elkaars concurrenten zijn. "We zullen altijd scoren, of ik nu samenspeel met Colin of er alleen voor sta voorin. Hij heeft voor een hoop grote clubs gespeeld en heeft overal gescoord. Maar ik wil mijn shirtje niet inleveren."