In het kort: FC Twente verlengt met vleugelaanvaller, Valcke 12 jaar geschorst

In het kort: FC Twente verlengt met vleugelaanvaller, Valcke 12 jaar geschorst

12-02-2016 17:08
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Twente verlengt met aanvaller
Alessio Da Cruz speelt ook de komende jaren voor FC Twente. De zaakwaarnemer van de vleugelaanvaller maakte vrijdag via Instagram bekend dat het contract van de jongeling verlengd is. Dit seizoen maakte Da Cruz zijn debuut in de Eredivisie. Hij mocht tegen PEC Zwolle (1-4) aan de aftrap verschijnen. 

FIFA schorst Valcke
De ethische commissie van de FIFA heeft Jérôme Valcke voor twaalf jaar geschorst. Dat is vrijdag bekend gemaakt. De voormalig secretaris-generaal wordt onder meer verweten op kosten van de wereldvoetbalbond snoepreisjes te hebben gemaakt. Op 13 januari werd Valcke al ontslagen door de FIFA, waar hij sinds 2003 werkzaam was.

Riedewald succesvol geopereerd
Jairo Riedewald is vrijdagochtend geopereerd aan zijn linkerenkel. Ajax meldt via de officiële kanalen dat de ingreep succesvol verlopen is. De jonge verdediger liep in het duel met Feyenoord van afgelopen zondag een scheurtje op in zijn enkel. Het herstel van de enkelbreuk bedraagt drie tot vier maanden. Daarmee is het seizoen voor Riedewald voorbij, zoals eerder deze week al werd gemeld. 

Willem II zonder aanwinst en aanvaller
Willem II is er niet in geslaagd om Asumah Abubakar en Anouar Kali speelgerechtigd te krijgen voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zaterdagavond. Carlos Aalbers, technisch manager van de Tilburgse club, laat dat vrijdag weten aan het Brabants Dagblad. Kali gaf donderdag reeds aan dat er nog een aantal zaken geregeld moet worden met zijn oude club Al Arabi uit Qatar. 

Van der Wiel terug in PSG-selectie
Paris Saint-Germain kan weer beschikken over Van der Wiel. De 28-jarige back was de afgelopen twee weken uit de roulatie, omdat hij was geopereerd aan zijn blindedarm. Donderdag kon Van der Wiel de groepstraining weer hervatten. PSG neemt het zaterdag op tegen Lille. 

Feyenoord populair
Feyenoord heeft bijna 1.500 aanmeldingen binnengekregen voor de voetbaltalentendagen. Die vinden jaarlijks plaats, ditmaal op 22 en 23 februari. Het aantal van 1.500 is meer dan ooit en werd niet verwacht door Feyenoord, dat de inschrijving vroegtijdig besloot te sluiten. Feyenoord is ondanks de sportieve malaise dus nog steeds populair onder jonge fans. Scouts, jeugdcoaches en spelers van Feyenoord zijn aanwezig op de dagen om jonge talenten te zien schitteren. Het vorige record stond op 1.110 inschrijvingen.

ADO als Juventus
ADO Den Haag gaat volgend seizoen weer in een zwart-wit gestreept shirt spelen. In het seizoen 2007/’08 speelden de Hagenaren ook al in deze kleuren, in shirts die lijken op die van Juventus. Het thuisshirt blijft natuurlijk gewoon groen-geel. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Van Veldhoven terug
Harm van Veldhoven is terug in Nederland. Hij gaat aan de slag bij FC Eindhoven en wordt daar technisch manager. Van Veldhoven heeft een contract voor onbepaalde tijd gekregen, ook al is het zijn eerste klus als technische man. "Ik vind het interessant om na mijn trainerscarrière als technisch directeur aan de slag te gaan", zei Van Veldhoven eerder al in het Eindhovens Dagblad. Hij trainde onder meer Roda JC Kerkrade en was ook lang werkzaam in België.

Cannavaro de laan uitgestuurd
Fabio Cannavaro is niet langer de manager van Al Nassr FC uit Saudi-Arabië. Hij is na vier maanden ontslagen. In oktober nam Cannavaro het over van Jorge da Silva. De voormalig Gouden Bal-winnaar (van 2006) trainde eerder het Chinese Guangzhou Evergrande. Hij werd met Italië wereldkampioen en mag nu op zoek naar een nieuwe klus als trainer.