Oranje kondigt twee extra oefenwedstrijden aan tegen EK-deelnemers

Oranje kondigt twee extra oefenwedstrijden aan tegen EK-deelnemers

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2016 om 17:13ma 15-02-2016 om 17:13

Het Nederlands elftal speelt voor aanvang van het EK 2016 in Frankrijk enkele oefenwedstrijden tegen EK-deelnemers. Oranje is zelf afwezig op het Europees kampioenschap vanwege de dramatisch verlopen EK-kwalificatiereeks.

De KNVB meldt dat Oranje achtereenvolgens oefent tegen Frankrijk, Engeland, Ierland, Polen en Oostenrijk. De eerste drie oefenwedstrijden stonden al vast, de laatste twee in respectievelijk Gdansk en Wenen nog niet. Frankrijk is de eerste tegenstander op 25 maart, daarna volgt Engeland op 29 maart, Ierland op 27 mei, Polen op 1 jun en Oostenrijk op 4 juni.

In tegenstelling tot 24 andere landen mag het Nederlands elftal komende zomer niet aantreden op het EK, dat op 10 juni van start gaat in Frankrijk. De eerste wedstrijd, Frankrijk-Roemenië, wordt gespeeld in Parijs. Exact een maand later staat de finale op het programma. Nederland faalde hopeloos in de kwalificatiereeks richting het eindtoernooi. In een groep met Tsjechië, IJsland, Turkije, Kazachstan en Letland werden er slechts dertien punten behaald. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws