'Rivalen Chelsea en Tottenham Hotspur strijden om talentvolle Lukaku-telg'

'Rivalen Chelsea en Tottenham Hotspur strijden om talentvolle Lukaku-telg'

15-02-2016 20:07
5

Chelsea en Tottenham Hotspur hebben hun oog laten vallen op Jordan Lukaku, het jongere broertje van Everton-ster Romelu Lukaku. Dat meldt boulevardkrant The Daily Star maandag. De 21-jarige back speelt momenteel nog bij KV Oostende. 

Lukaku maakt dit seizoen indruk in de Jupiler Pro League. In oktober 2015 speelde de verdediger zijn eerste interland en mogelijk selecteert bondscoach Marc Wilmots hem zelfs voor het EK in Frankrijk. 

The Daily Star schrijft dat de transfersom van Lukaku om en nabij de drie miljoen euro bedraagt; een habbekrats natuurlijk voor clubs als Chelsea en Spurs. Lukaku heeft in België nog maar een contract tot de zomer van 2017 en de kans dat hij bijtekent, is relatief klein. De international gaf onlangs aan dat hij de ambitie heeft om bij een grotere club aan de slag te gaan.

Romelu, de oudere broer van Lukaku, speelde in het verleden al voor Chelsea. The Blues namen de oersterke aanvaller in 2011 over van Anderlecht. De spits slaagde in Londen niet. Chelsea verhuurde hem aan West Bromwich Albion en Everton en liet de international medio 2014 voor ruim dertig miljoen euro definitief verkassen naar The Toffees.