Boussoufa verrast Belg en Nederlander: 'Een inschattingsfout, we hebben gefaald'

Boussoufa verrast Belg en Nederlander: 'Een inschattingsfout, we hebben gefaald'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2016 om 11:45di 16-02-2016 om 11:45

In België heeft men zich massaal verkeken op Mbark Boussoufa. De aanvallende middenvelder keerde twee weken geleden op de slotdag van de winterse transferperiode terug bij AA Gent en blijkt een schot in de roos.

Boussoufa (31) maakte afgelopen vrijdag een feestje van zijn rentree, door als invaller de score te openen in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz (2-0). Door een misrekening van trainer Hein Vanhaezebrouck kan Gent woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg géén beroep doen op de geboren Amsterdammer.

Vanhaezebrouck werd op de slotdag van de transferperiode totaal verrast door de komst van Boussoufa en besloot hem daarom niet toe te voegen aan de spelerslijst voor de knock-outfase van de Champions League. "Een inschattingsfout", reageert de coach. "Boussoufa is er fysiek en mentaal veel beter aan toe dan mij eerder was verteld. We hebben gefaald met die spelerslijst, dat is nu wel duidelijk."

Ook Aad de Mos neemt zijn verlies in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Met alles wat we nu weten is het spijtig dat hij er niet bij is tegen Wolfsburg", zegt de Nederlander. "Ik had hem graag zien dribbelen tegen die lantaarnpalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws