Miljoenenaankoop van Ajax: Een te mooie kans om te laten lopen

Miljoenenaankoop van Ajax: "Een te mooie kans om te laten lopen"

17-02-2016 20:13
22

Daley Sinkgraven speelt inmiddels ruim een jaar bij Ajax, maar tot zijn definitieve doorbraak is het vooralsnog niet gekomen. Hij constateert dat het rustige Friesland een totaal andere omgeving is dan Amsterdam.

"Op de omschakeling op voetbalgebied had ik me ingesteld. Maar de impact van het spelen bij een grote club als Ajax bleek vooraf lastiger in te schatten", zegt Sinkgraven, die een jaar geleden overkwam van sc Heerenveen, tegenover Voetbal International.

"In de pers ging het vaak over mijn transfersom (zo'n zeven miljoen euro, red.), maar daar heb ik geen invloed op gehad, dus dat trek ik me niet aan. Het werd pittig toen ik in een dip terechtkwam. Dan besef je opeens hoeveel mensen een mening over Ajax-spelers hebben."

Sinkgraven heeft geen spijt van zijn vroege overstap naar Ajax. "Sommige mensen adviseerden me nog een tijdje bij Heerenveen te blijven. Ik snapte hun achterliggende gedachte wel, maar ik vond het een te mooie kans om te laten lopen. Ajax is een club waar je ook veel leert als je geen basisplaats hebt."