Valencia speelt schroom van zich af, Hoedt en Sneijder gelijk

18-02-2016 22:52
7

Valencia heeft in de Europa League korte metten gemaakt met Rapid Wien (6-0). De geplaagde Spanjaarden gooiden tegen de Oostenrijkers alle schroom van zich af.

Valencia - Rapid Wien 6-0
Valencia en met name trainer Gary Neville stonden de laatste weken onder grote druk, maar daar was in de Europa League niks van te merken. Al na 35 minuten stonden de Spanjaarden dankzij doelpunten van Santi Mina (twee), Dani Parejo, Alvaro Negredo en André Gomes op een comfortabele 5-0 voorsprong. Een record, want nog nooit ging een ploeg zo voorspoedig de rust in.

Rapid Wien, dat in de voorronde van de Champions League notabene nog te sterk was voor Ajax, kreeg in de tweede helft nog één tegentreffer te verwerken. Rodrigo bepaalde de eindstand op 6-0.

Galatasaray - SS Lazio 1-1
In Istanbul stonden Wesley Sneijder en Ryan Donk met Galatasaray tegenover het SS Lazio van Wesley Hoedt. De Turken kenden een bliksemstart, want na twaalf minuten opende Sabri Sarioglu de score. Tien minuten later bepaalde Sergej Milinkovic-Savic de eindstand echter op 1-1.

Andere uitslagen (21:05 uur):
FC Augsburg - Liverpool 0-0
Sparta Praag - Krasnodar 1-1
FC Sion - Sporting Braga 1-2
Shakhtar Donetsk - Schalke 04 0-0
Olympique Marseille - Athletic Bilbao 0-1
Sporting Lissabon - Bayer Leverkusen 0-1