De Eredivisie-flops: trage Feyenoorder en onhandig tweetal van Heerenveen

De Eredivisie-flops: trage Feyenoorder en onhandig tweetal van Heerenveen

22-02-2016 11:00
10

Ook in de 24e speelronde van de Eredivisie was het niet lastig om het kaf van het koren te scheiden. De twee clubs uit het Noorden, sc Heerenveen en FC Groningen, zijn de hofleveranciers.

Bas Kuipers (Excelsior)
Uitgerekend tegen zijn oude club Ajax keerde hij terug in de basis, maar de linksback maakte een erg onwennige indruk. Kuipers bezorgde bovendien El Ghazi een gekneusd jukbeen en gebroken tand door een onbeholpen schop.

Wedden

Meer odds

Younes Namli (sc Heerenveen)
Een doodzonde, zo typeerde Foppe de Haan de actie van Namli na afloop van het duel tussen Heerenveen en NEC. De Deense invaller fluisterde zijn ploeggenoot wat in, waarna de penalty werd gemist.

Mitchell te Vrede (sc Heerenveen)
De ploeggenoot die de penalty om zeep hielp was Te Vrede. De spits leek niet van de leg door het bizarre praatje van Namli, maar had zijn gedachten niet meer zodanig op een rijtje dat hij de bal tegen de touwen kon rammen.

Kosuke Ota (Vitesse)
Is aanvallend van grote waarde voor Vitesse, maar lijkt in zijn geboorteland Japan nooit te hebben geleerd hoe te verdedigen. Kreeg in de slotfase van de Gelderse derby tegen De Graafschap rood.

Rens van Eijden (NEC)
Met een onbegrijpelijke tackle zorgde Van Eijden ervoor dat Heerenveen uitgelezen kans op de drie punten kreeg. Tot zijn grote geluk zag de verdediger, die zijn tweede geel kreeg, hoe de pingel werd gemist.

Sergio Padt (FC Groningen)
Liet een op het oog simpele kopbal glippen en moest dat bekopen met een AZ-doelpunt. Onderscheidde zich vervolgens met een aantal reddingen, maar dat was niet genoeg om de blunder te doen vergeten.

Sébastien Haller (FC Utrecht)
Waar aanvalsmaatje Boymans uitblonk, slaagde Haller erin om niet één bal fatsoenlijk te raken in het duel met Willem II. Een snipperdag voor de Franse spits, die nog steeds wordt begeerd door tal van buitenlandse clubs.

Bartholomew Ogbeche (Willem II)
Net als Haller had Ogbeche zondagmiddag grote moeite om de bal in het bezit te houden. Het lukte hem één keer en dat resulteerde meteen in een penalty, die hij vervolgens zelf benutte. Dat deed hij overigens met een sleutelbeenbreuk.

Juninho Bacuna (FC Groningen)
Begon op de voor hem onbekende positie van rechtsback en die onwennigheid was af te lezen aan zijn spel. De achttienjarige Bacuna veroorzaakte een penalty en werd in de tweede helft uit zijn lijden verlost met een wissel.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Waar is de Botteghin van Groningen? De Braziliaanse verdediger lijkt een zak aardappelen op zijn rug mee te torsen en de manier waarop hij de 1-1 van Roda JC moest toestaan, was meer dan pijnlijk te noemen.