Stille motor bij opmars van Twente: Al klinkt dat misschien niet heel bescheiden

Stille motor bij opmars van Twente: "Al klinkt dat misschien niet heel bescheiden"

22-02-2016 08:25

Kamohelo Mokotjo draait goed en terwijl de middenvelder steeds beter wordt, lijkt ook FC Twente steeds beter te worden. De Tukkers zijn bezig aan een opmars na de winterstop met Mokotjo als motor. 

Een alleszeggende statistiek is dat 96 procent van de passes van Mokotjo bij een ploeggenoot belanden. "Ik heb geen complimenten nodig, want ik weet heel goed wat ik kan. Al klinkt dat misschien niet heel bescheiden", vertelt Mokotjo tegenover De Telegraaf. "Maar ik waardeer het wel, hoor. Ik snap ook wel dat mensen niet voor mij naar het stadion komen. Ik ben een stabiele, constante speler. Zeker in zo'n rommelige wedstrijd als deze komt dat wel van pas."

Mokotjo heeft het over de wedstrijd tegen SC Cambuur, die met 3-0 wordt gewonnen. "We vechten elke wedstrijd voor elkaar. Ik ben zelf ook een strijder. Het is mijn taak om de balans te bewaken, soms te temporiseren, dan weer voor een pass te kiezen waardoor ik twee tegenstanders uitschakel. We moeten onze voorhoede zoveel mogelijk voeden, want daar zijn we levensgevaarlijk", weet Mokotjo.

Op de achtergrond spelen wel bestuurlijke perikelen. Twente trekt zich er weinig van aan en stevent af op lijfsbehoud. "Wij kunnen als spelers niet anders dan ons focussen op het sportieve aspect. Hoe de jonge jongens reageren op de situatie bij de club is heel knap. Dát vind ik echt een groot compliment waard", besluit Mokotjo.