In het kort: PSV wil jonge doelman binden, geen contract Feyenoord-talent

In het kort: PSV wil jonge doelman binden, geen contract Feyenoord-talent

22-02-2016 23:54
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSV wil goalie binden
De achttienjarige Yanick van Osch zal snel een nieuw contract tekenen bij PSV. De talentvolle doelman, die dit seizoen bij Jong PSV onder de lat in drie competitieduels minuten maakte, kan een contract tot medio 2018 tekenen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond.

Hattrick Achahbar, terugkeer Karsdorp
Jong Feyenoord heeft maandagavond simpel van Jong PEC Zwolle gewonnen. In het IJsseldelta Stadion waren de Rotterdamse beloften met maar liefst 2-5 te sterk. Anass Achahbar was de grote hoofdrolspeler tijdens deze wedstrijd. De aanvaller, die de wedstrijden van Feyenoord 1 dit seizoen vooral vanaf de bank en de tribune moet bekijken, was namelijk driemaal trefzeker. Rick Karsdorp maakte zijn rentree. Ook Jan-Arie van der Heijden scoorde.

Villa vernederd door beloften
Aston Villa heeft afgelopen vrijdag een pijnlijke 3-0 nederlaag geleden tegen de eigen beloftenploeg. Dat nieuws werd niet naar buiten gebracht, maar de uitslag is nu toch gelekt. De ultieme vernedering kwam mede door Leandro Bacuna tot stand, hij speelde mee bij de reserves. Vorige week verloor Villa nog met 0-6 van Liverpool.

Geen contract Feyenoord-talent
Rick van der Meer behoorde samen met Justin Bijlow en Gustavo Hamer tot de groep A-junioren die zich afgelopen trainingskamp in Albufeira mocht laten zien bij het eerste elftal. Bijlow en Hamer staan al een tijdje onder contract in Rotterdam, maar Van der Meer heeft nog geen profcontract bij Feyenoord. En een verbintenis lijkt er ook niet meer te komen voor de jonge verdediger. Volgens het Algemeen Dagblad zal de jongeling geen contract aangeboden krijgen van de club.

Basisplaats voor Memphis
Louis van Gaal heeft in het FA Cup-duel van maandagavond met Shrewsbury Town een basisplaats over voor Memphis Depay. Naast de oud-PSV'er start ook Daley Blind. Voormalig AZ-doelman Sergio Romero keept, omdat David de Gea met een blessure kampt. Het bekerduel begint maandagavond om 20:45 uur.

Opstelling United: Romero; Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson; Schneiderlin, Herrera; Memphis, Mata, Lingard; Martial.

ADO maakt werk van oerwoudgeluiden
Bij de wedstrijd ADO Den Haag - PEC Zwolle heeft de politie weer enkele ADO-supporters geïdentificeerd, die oerwoudgeluiden zouden hebben gemaakt tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax ruim een maand geleden. Tot dusver zijn er al 24 fans gestraft met een stadionverbod, zo maakt een speciale voetbaleenheid van de politie bekend aan het Algemeen Dagblad.

Na AZ krijgt ook PSV te maken met Italiaan

De Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato moet woensdag het Champions League-duel van PSV met Atlético Madrid in goede banen leiden. Hij floot nooit eerder een wedstrijd van PSV. Wel had de 40-jarige arbiter AZ al twee keer onder zijn hoede: in 2014 tegen Anzhi Makhachkala en eerder dit seizoen op bezoek bij Partizan Belgrado. Ook was Orsato al eens eindverantwoordelijke bij een duel van tegenstander Atlético, namelijk tegen Austria Wien in 2013.

Monteiro mist duel met PEC Zwolle
Jamiro Monteiro moet het competitieduel van SC Cambuur met PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder kreeg zaterdag een rode kaart tegen FC Twente (3-0). Hij heeft zich neergelegd bij het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van één duel schorsing. Monteiro werd van het veld gestuurd nadat hij in blessuretijd een strafschop had veroorzaakt. Hakim Ziyech benutte dat buitenkansje.

Van den Belt weer aan de slag bij Twente 
Gerald van den Belt heeft maandag officieel zijn werkzaamheden bij FC Twente hervat. De financieel directeur zat sinds vijf december ziek thuis, nadat de hectiek bij de Enschedese club hem even te veel was geworden. Van den Belt kwam vorige week nog in het nieuws vanwege zijn betrokkenheid bij de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. Zijn handtekening stond onder verzwegen nepfacturen.

Cahill vindt snel weer onderdak in China
De Australiër Tim Cahill heeft een contract voor een halfjaar getekend bij het Chinese Hangzhou Greentown. Hij kreeg vorige week nog te horen dat er voor hem geen toekomst meer was bij Shanghai Shenhua. Opvallend, want de 36-jarige middenvelder had eind vorig jaar nog een nieuw contract getekend. Hij werd echter slachtoffer van de Chinese koopwoede. Cahill kende zijn succesvolste periode bij Everton.