Update: Twente krijgt zetje van gemeente en kruipt door oog van de naald

Update: Twente krijgt zetje van gemeente en kruipt door oog van de naald

22-02-2016 22:39
27

De gemeente Enschede is FC Twente tegemoet gekomen door de club uitstel te geven. De club heeft nu tot 1 juni om aan de voorwaarden voor een garantstelling te voldoen.

De gemeenteraad van Enschede stelt 32 miljoen euro beschikbaar om FC Twente te behoeden voor een faillissement, maar daarvoor moest de club op 15 februari nog wel de noodzakelijke stukken van het reddingsplan aanleveren. Omdat er momenteel nog twee financiële onderzoeken lopen, slaagde FC Twente daar echter niet in.

De deadline is daarom verplaatst naar 1 juni, zo meldt het Algemeen Dagblad. Afgelopen woensdag maakte de licentiecommissie van de KNVB ook al bekend dat FC Twente tot 1 mei krijgt om de halfjaarcijfers voor het huidige seizoen in te leveren. De gemeente Enschede wacht de uitkomst daarvan extra alert af, want het wil zeker weten dat de club haar licentie behoudt.

Update 22.39 uur
FC Twente heeft op de clubsite bekendgemaakt dat het inderdaad uitstel van de gemeente Enschede krijgt. De club kan de cijfers nu op 1 mei inleveren. De gemeenteraad gaf daarvoor toestemming. 'De gemeenteraad van Enschede heeft FC Twente tot uiterlijk 1 mei uitstel verleend om zekerheid te bieden over het nakomen van de harde voorwaarden die gekoppeld zijn aan de gemeentelijke garantstelling. Dat heeft de raad maandagavond besloten', schrijft Twente. 'Zowel de gemeente Enschede, de KNVB als FC Twente zijn in afwachting van de resultaten van de twee lopende onderzoeken die naar verwachting begin maart beschikbaar komen.' Ook de commissie van de KNVB verleende al uitstel.