De Boer geeft naam van volgende Ajax-debutant: Misschien gaat hij het worden

De Boer geeft naam van volgende Ajax-debutant: "Misschien gaat hij het worden"

22-02-2016 21:09
13

Ajax-trainer Frank de Boer liet zondag Robert Muric debuteren. Het was alweer de 24e speler die onder het bewind van De Boer voor het eerst z'n opwachting in Ajax 1 mocht maken. Wie wordt nummer 25?

"Het is toch mooi dat er zoveel jongens debuteren? Ik ben daar overigens niet echt mee bezig. Ik kijk wat er uit de jeugd aankomt en als het goed is, dan komt het gewoon", vertelt De Boer in gesprek met Ajax TV. "Dat is een heel belangrijk iets voor Ajax, daar leven we van en het hoort bij Ajax. We zijn er dan ook hard mee bezig om dat zo goed mogelijk te laten functioneren. Dat moet z'n vruchten afwerpen en dat gaat de laatste tijd vrij aardig, denk ik."

De vraag is wie de 25e debutant van De Boer wordt. "Dat is altijd lastig. Normaal gesproken is het Abdelhak Nouri die er het dichtste bij komt op dit moment. Misschien gaat hij het wel worden. Maar er zijn meer kandidaten die rustig op de deur kloppen. Wie weet komt er een moment dat ze hard nodig zijn en dat zij dan mogen spelen", besluit De Boer.