De Boer ziet tweede voorstopper in middenvelder: Als het moet

De Boer ziet tweede voorstopper in middenvelder: "Als het moet"

22-02-2016 22:11
10

Ajax-trainer Frank de Boer is tevreden over de manier waarop zijn team Excelsior zondag versloeg (3-0). Dit alles gebeurde met drie man achterin, in een zogenoemd 3-4-3-systeem.

"Nemanja Gudelj is als het moet een tweede voorstopper. Ik denk dat dit zeker voor herhaling vatbaar is tegen tegenstanders die teruggetrokken spelen, omdat ze denken dat ze zo het beste resultaat behalen'', vertelt Ajax-trainer De Boer tegenover Ajax TV. "Het hangt van de intenties van de tegenstander af. Excelsior speelde 4-3-3, maar in principe was het een 4-5-1-formatie. Dan heeft het geen zin om continu vier mensen achter te houden."

Een extra man op het middenveld is daardoor dé manier om 'meer te domineren en kansen te creëren', denkt De Boer. "De tegenstanders hebben een bepaald plan om ons te bestrijden en als er dan ineens een extra middenvelder in staat, denken zij ook: 'wat gebeurt er nu?'. Daardoor wil je dat ook het liefst geheim houden." Komend weekend speelt Ajax wederom een thuisduel, ditmaal met AZ. De ploeg van John van den Brom doet het momenteel uitstekend met zeven opeenvolgende zeges in de competitie.