Vaste waarde bereidt Barcelona voor op vertrek: Ik heb dat al beloofd

Vaste waarde bereidt Barcelona voor op vertrek: "Ik heb dat al beloofd"

23-02-2016 08:44
1

Dani Alves zal zijn loopbaan niet afsluiten bij FC Barcelona. Dat heeft de Braziliaanse rechtsback laten weten. Hij wil graag nog eens naar Bahia, zijn eerste club, om daar zijn carrière te beëindigen.

De 32-jarige back heeft sinds 2008 al in meer dan 350 wedstrijden meegedaan namens FC Barcelona. Daarvoor speelde Alves bij Sevilla. Het leek er even op alsof Alves nog twee jaar zou bijtekenen bij Barça, maar dat is plotseling niet meer zo zeker. "Ik heb al beloofd dat ik mijn carrière ga afsluiten waar ik mijn loopbaan ben gestart (Bahia, red.). Als zijnde bedankje voor de kans die ik heb gekregen om mijn naam te vestigen in de voetballerij", zegt de speler op FIFA.com.

"Ik wil daar nog één keer spelen voordat ik stop met voetballen. En die periode moet zowel voor de club als voor mij een geweldige tijd worden. Ik wil fit blijven, zodat ik goed kan terugkeren en mijn terugkeer niet uitdraait op een teleurstelling", aldus Alves. Hij won met Barcelona vijf keer de titel, drie keer de Copa del Rey en driemaal de Champions League. "In de afgelopen zes jaar hebben we een geweldige versie van ons team gezien. We bleven gaan, ook al zei men dat we niet meer konden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s