'Guardiola polst 'vergeten' Arsenal-middenvelder voor opmerkelijke overstap'

'Guardiola polst 'vergeten' Arsenal-middenvelder voor opmerkelijke overstap'

23-02-2016 11:01
2

Een opvallend gerucht, dinsdagochtend in de Engelse krant The Times. Pep Guardiola zou het idee hebben opgevat om een speler van Arsenal vanaf de zomer toe te voegen aan de technische staf van Manchester City.

Het gaat volgens The Times, dat zich normaliter niet mengt in onnozele transfergeruchten, om Mikel Arteta. De Spaanse middenvelder van Arsenal heeft de respectabele leeftijd van 33 jaar bereikt en dat is te merken aan zijn fysieke gesteldheid. Hij valt van de ene in de andere blessure, speelde dit seizoen slechts 45 minuten in de hoofdmacht, en dus is het einde van zijn loopbaan in zicht.

Guardiola wil dat proces naar verluidt versnellen, door Arteta een riant aanbod te doen om volgend seizoen aan de slag te gaan bij Manchester City. De twee Spanjaarden kennen elkaar goed en Arteta heeft in het verleden bewezen dat hij een leider is. De middenvelder is nog steeds aanvoerder van Arsenal, mits hij speelt.

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een move van Manchester City voor een Gooner. Patrick Vieira, nu trainer van New York City FC, zette zijn eerste stappen in het trainersvak bij The Citizens. Het is niet bekend of Arteta bereid is om na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten.