In het kort: Anderlecht door na verlenging, Van Persie door in Europa League

In het kort: Anderlecht door na verlenging, Van Persie door in Europa League

25-02-2016 23:43
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Knappe prestatie Anderlecht
RSC Anderlecht heeft zich na verlenging geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Na de 1-0 van vorige week in Brussel won de Belgische ploeg nu met 2-1 bij Olympiakos. Daar had het wel een verlenging voor nodig, want na negentig minuten stond alleen de treffer van Olympiakos-speler Konstantinos Fortounis op het scorebord. In de extra tijd maakte Frank Achempong echter twee goals, waardoor Anderlecht door is.

Manchester United met Blind en Memphis
In het cruciale Europa League-duel met FC Midtjylland starten Memphis Depay en Daley Blind in de basis bij Manchester United. De Nederlanders moeten een 2-1 achterstand zien goed te maken op Old Trafford om de volgende ronde van het toernooi te bereiken.

Van Persie plaatst zich voor achtste finales van Europa League
Robin van Persie heeft donderdagavond met Fenerbahçe met 1-1 gelijk gespeeld tegen Lokomotiv Moskou. Aangezien de heenwedstrijd in een 2-0 zege eindigde, was dit resultaat genoeg om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Van Persie startte in de basis en speelde de volledige negentig minuten.

Solanke blijft weg
Vitesse moet het voorlopig stellen zonder Dominic Solanke. De Engelse spits raakte eind januari geblesseerd aan zijn achillespees en heeft volgens De Telegraaf nog een lange weg te gaan voordat hij zijn rentree kan maken. Solanke wordt behandeld door de medische staf van broodheer Chelsea. Vitesse meldt dat het lastig in te schatten is wanneer hij terug is. In de komende competitiewedstrijd tegen Willem II zit de spits op de tribune, waarna hij weer terug zal keren naar Chelsea.

Blessure voor Atlético
Atlético Madrid is niet zonder kleerscheuren uit de strijd tegen PSV gekomen. Stefan Savic, die als centrale verdediger in de basis begon in de achtste finale van de Champions League, heeft een kuitblessure opgelopen. Dat melden de Madrilenen op hun clubsite, daags na het doelpuntloze gelijkspel. Het is nog niet bekend wanneer Savic terug wordt verwacht en dus is het afwachten of hij er over drie weken in de return tegen PSV weer bij is.

Pires houdt het voor gezien
Robert Pires heeft donderdag een punt gezet achter zijn actieve carrière. De Fransman, de enige wereldkampioen van 1998 die nog op niveau tegen een bal trapte, vindt het op 42-jarige leeftijd mooi geweest. "Het is tijd om te stoppen en de weg vrij te maken voor jonge talenten", vertelt hij aan beIN Sports. Pires speelde voor Metz, Olympique Marseille, Villarreal, Aston Villa, FC Goa en maakte vooral furore als onderdeel van de invincibles van Arsenal.

Lazovic keert terug naar Europa
Voormalig PSV'er en Feyenoorder Danko Lazovic (32) heeft een nieuwe club gevonden. De Servische spits gaat aan de slag in Slovenië bij Olimpija Ljubljana. Dat meldt zijn nieuwe werkgever via het digitale thuis. Lazovic, die ook een verleden bij Vitesse heeft, speelde het afgelopen jaar in China bij Beijing Enterprises. Lazovic is nog altijd de duurste aankoop van Feyenoord. In 2003 telden de Rotterdammers zeven miljoen euro neer.

Arsenal moet verder zonder Oxlade-Chamberlain
Arsenal is dinsdag niet zonder kleerscheuren uit het Champions League-duel met FC Barcelona gekomen. Door een botsing met Javier Mascherano heeft Alex Oxlade-Chamberlain een kruisbandblessure opgelopen. Zelfs het EK 2016 met Engeland staat op de tocht. Engelse media melden dat The Ox er drie maanden uit zal liggen.