Gesloopte en uitblinkende PSV'er komt redelijk uit slijtageslag: Het was zwaar

Gesloopte en uitblinkende PSV'er komt redelijk uit slijtageslag: "Het was zwaar"

26-02-2016 07:27
1

Andres Guardado en Hector Moreno dienen op 15 maart als gids voor PSV in de return tegen Atletico Madrid. De Mexicaanse routiniers met Primera Division-ervaring speelden al meerdere malen in het Estadio Vicente Calderon, de thuisbasis van de Spaanse vechtmachine.

Guardado hield het in de eerste confrontatie met Atletico 75 minuten vol (0-0). Hij keerde terug van een hamstringblessure. "Ik voel me goed. Ik heb nu geen last", vertelde Guardado daags na de slijtageslag in De Telegraaf. "Ik heb geprobeerd het zo lang mogelijk vol te houden. Het was zwaar, want ik had drie weken niet gespeeld."

"Andres heeft het vermogen om er na zo'n blessure direct te staan", weet trainer Phillip Cocu. "Het was heel knap hoe hij het invulde." Samen met landgenoot Moreno wacht er een sleutelrol voor Guardado op bezoek bij Atletico. "Met Deportivo La Coruña heb ik daar nooit een resultaat gehaald, met Valencia wel", aldus de middenvelder, die één keer een punt pakte in de Spaanse hoofdstad.

Moreno kreeg vier jaar lang met Espanyol alleen maar nederlagen om de oren in de uitduels met Atletico. "Ik ken deze ploeg goed. Ze hebben veel kwaliteit voorin en hun verdediging is ongelofelijk. Ze rennen en vechten voor elke bal en staan zó goed georganiseerd", klinkt het bewonderend. Waar Atletico dit seizoen nu al 24 keer het doel schoon heeft gehouden, is de defensie van PSV inmiddels ook aan een goede serie bezig. "Het is belangrijk dat we voor de vierde keer op rij de nul hebben gehouden", aldus Moreno. "Hoe langer die reeks duurt, des te groter het vertrouwen wordt."