In het kort: Feyenoord deelt stadionverboden uit, PSV denkt na over keeper

In het kort: Feyenoord deelt stadionverboden uit, PSV denkt na over keeper

26-02-2016 23:14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Feyenoord deelt stadionverboden uit
Feyenoord heeft naar aanleiding van afgelopen weekend hard ingegrepen. De club heeft besloten om veertien supporters voorlopig de toegang tot De Kuip te weigeren. Dat meldt de NOS. Voorafgaand aan het duel met Roda JC van zondag hield een delegatie van de supporters een protestmars jegens het bestuur van de Rotterdammers. Zij vinden dat bestuurlijke wanorde oorzaak is voor de slechte prestaties van de club. De KNVB bekijkt nu of de toegang tot andere wedstrijden in Nederland ontzegd kan worden. Alle mensen die opgepakt werden maar geen stadionverbod hebben, kunnen zondag het uitduel met FC Utrecht te bezoeken.

Geen uitgaande transfer voor Roda
Roda JC gaat niet cashen voor Edwin Gyasi. Volgens het Algemeen Dagblad had een Sloveense club zich gemeld voor de tribuneklant van Roda, maar de speler ziet een transfer naar Slovenië niet zitten. Gyiasi wil niet zeggen waarom de deal niet is doorgegaan.

PSV denkt na over doelman
PSV heeft de afgelopen week Filip Dmitrovic op proef gehad, meldt het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige Serviër is in afwachting of de Eindhovenaren wat zien in de doelman. Dmitrovic is momenteel eerste doelman van het Oostenrijkse SK Austria Klagenfurt. Ook die club overweegt om de Serviër een contract aan te bieden. Het is nog niet bekend wanneer PSV een besluit neemt over Dmitrovic. Dmitrovic wil zich laten naturaliseren tot Oostenrijker. De doelman hoopt zo voor het nationale elftal van Oostenrijk uit te kunnen komen.

Eerste ronde zonder winnaar
De FIFA-verkiezing gaat nog een paar uur langer duren. Uit de eerste ronde kwam namelijk geen winnaar met een meerderheid van tweederde van de stemmen. Een tweede ronde volgt, waarin een meerderheid van de stemmen volstaat. Gianni Infantino heeft een voorsprong van drie stemmen (88 tegenover 85) op Sheihk Salman. Bert van Oostveen van de KNVB: "Knap werk van Infantino. De eerste slag is binnen, Herbstmeister!"

Oxlade 'out' door knieblessure
Alex Oxlade-Chamberlain heeft een serieuze blessure opgelopen. Hij staat enkele weken buitenspel vanwege een knieblessure, die hij dinsdag opliep in de Champions League-kraker tegen FC Barcelona (0-2 nederlaag). "Het is niet duidelijk hoe lang hij precies buitenspel staat", liet Wenger weten op een persconferentie voor de confrontatie met Manchester United van aankomend weekeinde.

AZ bindt belofte
AZ heeft de zestienjarige jeugdinternational Justin de Haas vastgelegd tot medio 2019. De jonge centrale verdediger maakte dit seizoen al veel indruk in zijn eerste jaar. Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ: "We zijn zeer content met het contracteren van Justin de Haas. Hij is een centrale verdediger die fysiek zijn mannetje staat. (…) Het is mooi dat Justin ziet dat hij bij AZ grote stappen kan gaan maken en dat hier de eigen jeugd écht de kans krijgt om door te breken in het eerste elftal."

Nieuwe problemen Twente
FC Twente heeft een nieuw probleem. De club kwam een crediteurenakkoord overeen, maar die komt waarschijnlijk te vervallen door de lopende onderzoeken. Met vijftien schuldeisers werd een akkoord bereikt, maar vooralsnog heeft Twente de deadline niet weten te behalen. Het akkoord vervalt dan ook. Enkele (oud-)commissarissen, waaronder Joop Munsterman en Aldo van der Laan, hebben volgens TC/Tubantia nog geen handtekening gezet voor een verlenging van de overeenkomst. Er is nog tijd tot 1 mei.

Meer huur mogelijk voor NAC
NAC Breda moet waarschijnlijk meer huur gaan betalen voor het Rat Verlegh Stadion, schrijft BN DeStem. In 2014 kreeg de club huurverlaging, maar die wordt volgend jaar mogelijk teruggedraaid. 'Toen NAC in 2013 een faillissement boven het hoofd hing, kwam de gemeente met de club overeen de jaarlijkse huur te verlagen met 325.000 euro. De afspraak gold voor de jaren 2014, 2015 en 2016.' Of NAC de kosten kan dragen, is de vraag.

Rashford verslaat Best
Marcus Rashford heeft zichzelf donderdag op de kaart gezet. De Manchester United-aanvaller scoorde tweemaal tegen FC Midtjylland (5-1). Hij speelde tevens een record van George Best uit de boeken, dat sinds oktober 1964 stond. Rashford werd namelijk de jongste doelpuntenmaker van United ooit in een Europese competitie. Hij was donderdag achttien jaar en 117 dagen oud. Best was achttien jaar en 158 dagen oud, toen hij tegen Djurgarden scoorde voor United.

Fortuna heeft bijna miljoen nodig
Fortuna Sittard staat op het randje van de afgrond. Volgens adviseur Paul van der Kraan is er een bedrag van 900.000 euro nodig om de club te redden. Van der Kraan saneerde in het verleden ook bij Vitesse en doet het nu bij Fortuna. "We moeten aantonen dat Fortuna het seizoen kan uitspelen. Daarvoor is 900 duizend euro nodig", stelt hij. De helft van het geld is inmiddels binnen.