Doelpunten Van Weert tekenend voor Excelsior: We kwamen zelfs onder de streep

Doelpunten Van Weert tekenend voor Excelsior: "We kwamen zelfs onder de streep"

26-02-2016 22:41

Tom van Weert was vrijdagavond tegen NEC de grote man bij Excelsior. Met twee doelpunten, waarvan de eerste een mooi afstandsschot was, nam hij de complete doelpuntenproductie voor zijn rekening. Het is wel tekenend voor hoe afhankelijk de Kralingers zijn van hun spits.

In het nieuwe jaar vijf doelpunten waarvan Van Weert er vier maakte en PSV'er Jeffrey Bruma een in eigen doel schoot. "Qua goals is Excelsior afhankelijk van me. Ik heb deze jaargang alle doelpunten gemaakt. Als je het zo bekijkt, kun je zeggen dat het van mij moet komen. Anderzijds geven we als ploeg weinig weg. Dat is ook goed", zegt Van Weert tegen FOX Sports.

Belangrijker voor Excelsior was de 2-0 overwinning tegen NEC. Begin november proefde de laagvlieger voor het laatst het zoet van de overwinning. "Dit geeft vertrouwen", aldus de doelpuntenmaker. "We krijgen nog veel thuiswedstrijden tegen ploegen als NEC die in de middenmoot staan. Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. We hadden lang niet gewonnen en zakten steeds verder op de ranglijst. We kwamen zelfs onder de streep."

Excelsior heeft nu evenveel punten als Willem II, dat dit weekend op bezoek gaat bij Vitesse.