Twente-huurling vertelt over verwijderde tumor: Dit kan mij toch niet gebeuren?

Twente-huurling vertelt over verwijderde tumor: "Dit kan mij toch niet gebeuren?"

27-02-2016 11:03

Stefan Thesker kent een uiterst rumoerige start bij FC Twente. Bij de Greuther Fürth-huurling werd twee dagen na zijn komst een tumor geconstateerd. Inmiddels is de Duitser schoon verklaard. De verdediger kijkt met FC Twente TV terug op de voorbije periode.

"Toen ik het voelde, dacht ik: dit kan mij toch niet gebeuren? Ik ben fit, heb geen pijn. Als mijn moeder er niet was geweest, denk ik dat ik nooit naar de arts was gegaan. Je eerste gedachten zijn hoe lang kan ik niet voetballen? Totdat de arts tegen je zegt: het gaat om je leven. Dan pas besef je dat het voetbal helemaal niet meer belangrijk is", vertelt Thesker.

Wedden

Meer odds

De Duitser ontving veel steunbetuigingen. Ook zijn collega's bij FC Twente staken hem een hart onder de riem door in het duel bij sc Heerenveen t-shirts met Stefan sterkte te dragen. "Dat is een moment dat je nooit meer vergeet. Als je dat ziet, krijg je positieve gedachten", zegt Thesker, die langzaam toewerkt naar zijn rentree. "Ik doe nu vooral loop- en krachttraining. Als alles goed gaat hoop ik met twee of drie weken weer met de jongens mee te trainen, maar dat is afwachten."