PSV doet het niet meer 'alleen': 'Beschikken niet meer over speler als Memphis'

PSV doet het niet meer 'alleen': 'Beschikken niet meer over speler als Memphis'

29-02-2016 09:41
2

De defensie van PSV is bezig aan een opvallend sterke serie. De equipe van coach Phillip Cocu incasseerde al in vier opeenvolgende competitieduels geen tegentreffer. Dat is al zes jaar niet meer voorgekomen. Jeroen Zoet jubelt en Jeffrey Bruma ziet dat PSV ook zonder Memphis Depay wat kan.

"Voor een keeper is dit hartstikke lekker. Eerder dit seizoen kregen we bij een overwinning vaak toch nog een goal tegen en nu weten we als team ook de nul over de streep te trekken", begint Zoet na de 2-0 zege op ADO Den Haag in De Telegraaf. "We zijn er mee bezig geweest tijdens het trainingskamp op Malta, omdat het iets was wat beter moest", vult Bruma aan.

"Het is nodig, dat we met z'n allen verdedigen. Als de bal voorin verloren wordt en op het middenveld laten er een paar hun man lopen dan wordt het voor de verdedigers heel moeilijk", vervolgt de centrale verdediger. "We kunnen het alleen met z'n allen doen. De laatste wedstrijden gaat dat veel beter."

Hij ziet daarin een duidelijk verschil met vorig seizoen. "We beschikken niet meer over een speler zoals Memphis Depay, die dingen in zijn eentje kan beslissen. Dat-ie dat soms probeerde, dat begreep ik wel. Maar nu moeten wij het echt van het team hebben", aldus Bruma in het Eindhovens Dagblad. Hij beseft dat de topper tegen Ajax waarschijnlijk cruciaal wordt. "Natuurlijk willen we dan toeslaan."