'Interesse in Van der Vaart neemt toe: tweede club meldt zich voor tribuneklant'

'Interesse in Van der Vaart neemt toe: tweede club meldt zich voor tribuneklant'

29-02-2016 11:27
3

Rafael van der Vaart lijkt steeds meer opties te krijgen om zijn carrière voort te zetten in Brazilië. Eerder werd al bekend dat Santos hengelt naar de diensten van de oud-Ajacied, nu lijkt ook Palmeiras in te zetten op de komst van de middenvelder.

Dat weet het Duitse Bild maandagochtend te melden. Luiz Tavera, een spelersmakelaar die dicht bij de club Santos staat, denkt dat Santos het meest interessant kan zijn voor Van der Vaart. "Zijn zaakwaarnemer adviseerde mij Rafael. De deal zou goed zijn voor zowel club als speler. Vooral Santos kan op het gebied van marketing profiteren van zijn komst. Tevens is hij een grote naam in het Europese voetbal", zo liet hij optekenen door Globo Esporte

Indien Van der Vaart daadwerkelijk naar Santos vertrekt, zal dat op huurbasis zijn. De 33-jarige spelmaker staat momenteel onder contract bij Real Betis, waar hij niet meer in de plannen van de club voorkomt. De Spanjaarden zouden bereid zijn Van der Vaart te verhuren aan Santos. Bij Real Betis verdient Van der Vaart rond de drie miljoen euro per jaar. De Brazilianen willen naar verluidt zo'n zeven ton van dat salaris overnemen.

Santos-trainer Dorival Junior zou oren hebben naar de komst van Van der Vaart, maar maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid van de middenvelder. De oefenmeester van de Brazilianen wil eerst zeker weten dat Van der Vaart niet continu in de lappenmand zit.